2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Polévka podle pana nadlesního

Název Množství a jednotka
srnčí přední 300 g
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
malý celer 1/2 ks
máslo 30 g
Zobrazit všechny ingredience

Knedlíčky do polévky

Název Množství a jednotka
vejce
houska
strouhanka
muškátový květ
petrželka
Zobrazit všechny ingredience
polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Srnčí maso dobře očistíme a odblaníme a spolu s kostmi a kořenovou zeleninou vaříme v osolené vodě doměkka. Vývar přecedíme, na másle připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem ze srnčího masa, promícháme, přidáme koření a povaříme. Před dokončením přidáme do polévky nakrájenou zeleninu (kterou jsme vařili společně s masem) a 1 dl mléka. Nakonec polévku zjemníme smetanou a dochutíme polévkovým kořením a petrželkou. Jako vložku do polévky dáváme srnčí maso nakrájené na nudličky, krájené fazolové lusky podušené na másle a cibulce a na talíře vkládáme houskové knedlíčky. Vše zalijeme polévkou.


 


RECEPTY

Moravské koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí nanuk Míša

Postup: Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, osladíme 2 lžícemi moučkového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Cikánský guláš

Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na houbách

Postup: Hlívu ústřičnou nakrájíme na tenké proužky. V kastrůlku na lžíci oleje necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se šunkou a sýrem

Postup: Listové těsto rozkrojíme napůl. Každou polovinu vyválíme, poklademe plátky... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Sluníčko

Penzion Sluníčko *** nabízí díky své poloze, na úpatí Lysé hory, překrásný...